четвер, 7 травня 2015 р.

Скандал на мільярд доларів у Молдові.

У Молдові три найбільші банки країни за кілька днів нишком вивели в офшори 1 мільярд доларів (15% ВВП країни!), І ніхто не знає, хто їх переказав, куди ці гроші пішли і чому за цим ніхто не догледів.

Відкриті дані можуть спричинити скандал в Міносвіти

Повна історія тут: http://habrahabr.ru/post/257069/

До продажу готується надміцний смартфон з чіпом шифрування розмов

Компанія Turing Robotic Industries представила смартфон, який забезпечує один з найвищих на сьогоднішній день рівнів захисту інформації.
Пристрій під назвою Turing Phone оснащено чіпом шифрування, який захищає від прослуховування розмови між такими апаратами. Інша особливість пристрою - матеріал корпусу під назвою liquidmorphium (Рідкий морфін). Даний металевий сплав, по завіреннях виробника, міцніше сталі і титану. Мобільний пристрій оснащений 5,5-дюймовим дисплеєм з Full HD дозволом і процесором Snapdragon 801. Смартфон обладнаний 3ГБ оперативної пам'яті і до 128ГБ вбудованої флеш-пам'яті. Turing Phone оснащений основний 13-мегапіксельною камерою, 8-мегапіксельною камерою на лицьовій панелі і батареєю ємністю 3000 мАг.


Джерело: http://www.imena.ua/blog/turing-robotic-industries/

25 онлайн-інструментів для моніторингу в Мережі

Будь-яка компанія так чи інакше цікавиться діями і стратегіями конкурентів. В інтернет-бізнесі моніторинг допомагають організувати різні інструменти. Пропонуємо 25 таких корисних сервісів, щоб показати вам, як можна контролювати рекламну та інформаційну активність конкуруючих стартапів і компаній в Мережі.
Сподіваємося, вони будуть корисні не тільки новачкам в маркетингу чи продажах, а й тим, хто займається конкурентною розвідкою, розслідуваннями та детективною діяльністю.

Докладніше: http://www.imena.ua/blog/spy-like-a-pro/

Програми Google будуть використовуватися для аналізу даних фінринків

Американська компанія SunGard Data Systems Inc. буде використовувати програмне забезпечення Google Inc. для надання трейдерам глибокого аналізу даних з фінансових ринків.

Компанія стверджує, що технології, що забезпечують пошук Google і роботу поштового сервісу Gmail, дозволяють обробляти до 6 млрд торгових повідомлень на годину.

За словами партнера SunGard Нілу Палмера, цю величину можна розігнати до 25 млрд повідомлень на годину.

Трейдинг в умовах сучасного ринку вимагає обробки величезної кількості даних – такі наслідки роботизації процесу, в результаті якої за частки секунди генерується цілий потік ордерів.

"Можна створити таку систему самим, але це буде дуже дорого, – каже техдиректор SunGard Стівен Сілберстейн. – Google повноцінно вбудувала великі дані в свою роботу як з точки зору їх зберігання, так і з точки зору креативного пошуку, і швидкість і можливості такої аналітики дуже важливі ".

У своїх розробках SunGard також використовує технології хмарних сервісів Google.

SunGard працює над пропозицією за проектом консолідованого аудиторського сліду Consolidated Audit Trail (CAT) для Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США.

SEC хоче створити базу даних, яка буде щодня обробляти в режимі реального часу і направляти в архів порядку 50 млрд записів, які відстежують всі котирування, торгові накази і фактично здійснені угоди на ринках акцій і опціонів США.

За матеріалами bloomberg.com
Джерело: http://news.finance.ua/ua/news/~/349994

вівторок, 5 травня 2015 р.

Мільйон справ. Які таємниці приховують архіви СБУ

Документи СБУ відкрили кілька нових сторінок в українській історії, наприклад, того, що стосується селянських повстань кінця 1920-х - початку 1930-х років. "Класичне кліше говорить про те, що українці смиренно пішли на забій і просто мільйонами вимирали, - розповідає Володимир Бірчак. - Але безліч документів підтверджує, що вони чинили опір більшовицькій політиці колективізації та Голодомору, були великі збройні виступи і повстання. Вся Східна, Центральна, Південна Україна була ними охоплена. Власне, боячись бунтующей України, Сталін і організував геноцид - Голодомор ".

Фокус відправився в архів СБУ, щоб дізнатися, як знайти інформацію про репресованих родичів, і чи допоможе відкриття архівів люстрації чиновників

Банк злочинного світу: Історія українського емігранта, який створив анонімний аналог PayPal: The Atlantic

У 2013 році влада США закрила анонімну платіжну систему Liberty Reserve. У прокуратурі заявили, що через неї було відмито 6 мільярдів доларів — це найбільший випадок в історії США. Творець системи, уродженець України Артур Будовський був затриманий в Іспанії, а потім викрадений агентами Секретної служби. The Atlantic розповідає, як емігрантові вдалося створити PayPal для кримінального світу, попутно одружившись на чоловікові і жінці.

Докладніше російською і англійською .

Список номінантів на люстрацію тепер можна знайти в онлайн-реєстрі

Громадський люстраційний комітет 28 квітня відкрив онлайн-реєстр осіб, які підлягають люстрації. Про це заявив голова комітету Єгор Соболєв, передає "Українська правда". Реєстр знаходиться за адресою http://lku.org.ua/registry. Станом на 28 квітня у ньому знаходяться 755 осіб, нові прізвища будуть додаватись по мірі надходження інформації.
"Люстрацію в Україні можуть провести виключно громадяни за допомогою медіа та власної активності. Очищення влади не проведуть посадовці, оскільки вони самі причетні до клептократичної машини, від якої нам і потрібно очистити державу", сказав Соболєв. До реєстру потрапили люди, що займали свої посади в період режиму Януковича, а також ті, які працювали на ключових посадах в період Євромайдану. За словами керівника інформаційного відділу комітету Олександри Дрік, до реєстру потрапили не тільки ті посадовці, які були звільнені відповідно до закону про очищення влади, але й ті, які звільнились за власним бажанням. "Активісти Громадського люстраційного комітету в ручному режимі перевірили тисячі біографій посадовців і надіслали сотні запитів до державних органів. Для внесення особи до реєстру ми використовуємо виключно офіційну інформацію: офіційні біографії, накази про призначення та звільнення, відповіді на офіційні запити до державних органів. Наш реєстр також включає людей, які нині не обіймають державні посади, але до них застосовується заборона працювати на державний службі протягом 10 років", зауважила вона. В планах комітету включити до реєстру 5000 осіб та додати посадовців, які підпадають під люстрацію за іншими критеріями, зокрема, майновим. Дрік додала, що реєстр був створений фактично в борг і закликала небайдужих підтримати проект. Всі необхідні реквізити вказані на сайті.

Джерело: http://gazeta.ua/articles/life/_spisok-nominantiv-na-lyustraciyu-teper-mozhna-znajti-v-onlajnreyestri/623487