середа, 13 грудня 2017 р.

ЗЛІТ ДОЗВОЛЕНО!

Зустрічайте новий інтерактивний он-лайн інструмент на основі відкритих даних "Зліт дозволено" - avia.texty.org.ua.
Інструмент створений з використанням інформації від Державна авіаційна служба України, доступних розкладів авіаперевізників та відкритих даних єдиного державного порталу www.data.gov.ua, створеного Державним агентством з питань електронного урядування України.
В цьому інструменті зібрана інформація про надані права на міжнародні рейси, умови міжнародних угод про повітряне сполучення, дані розкладів деяких авіакомпаній. Інструмент дозволяє оцінити кількість вільних частот на міжнародних авіаційних маршрутах, суттєво спрощує пошук інформації для гравців вітчизняного авіаринку, а також робить цю інформацію більш доступною для журналістів, експертів та усіх зацікавлених.
Як зазначив на презентації інструменту Дмитро Маковський: "Відкриття даних державними органами – це нова сфера економіки, це великий економічний потенціал, це міжнародні зобов’язання, які Україна взяла на себе, приєднавшись до Міжнародної Хартії відкритих даних".
Проект «Зліт дозволено» створений агенцією «Тексти» на замовлення Державної авіаслужби України в рамках проекту USAD/UK Aid «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послугах» за сприяння Державного агентства з електронного урядування України.

✈️

Немає коментарів :

Дописати коментар