вівторок, 14 квітня 2015 р.

Мало кому відомо, що при мінімальних окладах можна отримувати нелімітовані обсяги премій. Чиновники КМДА виписують собі щомісячні премії по 20 тис. гривень

Народний депутат, заступник голови бюджетної комісії Олександр Вовченко опублікував у себе на сторінці в Facebook офіційну інформацію про премії чиновників КМДА.

За словами Вовченка, в березні він звернувся з депутатськими запитами в усі департаменти КМДА, щоб розкрили інформацію про премії та інші виплати (крім зарплат і надбавок) директорів департаментів та їхніх заступників.

“Мало кому відомо, що при мінімальних окладах можна отримувати нелімітовані обсяги премій. Незважаючи на численні відписки, вже вдалося отримати три відповіді з конкретними цифрами. Поки абсолютними рекордсменами є керівники Департаменту комунальної власності: призначений 5.11.2014 року директор тільки за два неповні місяці минулого року отримав премій на більш ніж 25 тис. грн. Його заступники синхронно отримали в жовтні близько 10 тис. грн. соціальної допомоги кожен, а в грудні премії керівників департаменту досягали в середньому по 22 тис. грн”, – пише депутат.

“Напевно, за вагомі перемоги в поліпшенні якості житлово-комунальних послуг виписали собі премії керівники департаменту ЖКГ. Щомісяця вони додатково отримували по 2-5 тис. нрн., а Новий рік зустрічали з шиком – у грудні на додачу до зарплат і надбавок мали в середньому по 10 тис. грн.! З іншого боку, керівництво Департаменту культури також отримувало премії та доплати, але розміри їх значно скромніші – від 290 до 6018 грн. І це при тому, що в Департаменті культури працює багато вчених, які отримують доплати за наукові ступені”, – додав Вовченко.

“Я не проти високих премій чиновників, керівників комунальних підприємств, якщо ці топ-менеджери дійсно показують переконливі результати роботи – заробляють гроші в бюджет міста або економлять їх. Але ж найбільші премії отримують у Департаменті комунальної власності, який неодноразово виносив на сесію сумнівні рішення про здачу в оренду і жодного разу не зміг залучити більше одного претендента на конкурс з оренди комунального майна! Думаєте, це через виконання плану надходжень до бюджету? Ні! Основні бюджетні статті, за наповнення яких відповідає Департамент – надходження від орендної плати та доходи від відчуження майна – в 2014 році недовиконані!”, – обурюється депутат.

Джерело: http://news.finance.ua/ua/news/~/348336

Немає коментарів :

Дописати коментар