пʼятниця, 10 квітня 2015 р.

Стало відомо про незаконні схеми збагачення через ДП Укрспирт.

Державна фіскальна служба має намір оштрафувати ДП Укрспирт на 1 млрд грн через діяльність минулого керівництва компанії, сказав в інтерв'ю НВ в.о. директора підприємства Роман Іванюк.

«Колишні керівники влаштовували схеми, які податкова абсолютно правильно визнала неправомірними. Загальна сума штрафу, яку зараз податкова пред'являє в судах Укрспирту, становить понад 1 млрд грн. Ця сума може бути доведена до 3-4 млрд грн. Думаю, це можна порівняти з сумою, яка була виведена з компанії в минулі роки », - заявив Іванюк.

Він підкреслив, що суми штрафів стосуються періоду за 2012-2014 роки, а значить мова йде про зловживання і коли президентом був Віктор Янукович, і коли влада змінилася. Всього, за словами Іванюка, по Укрспирту відкрито 58 кримінальних проваджень.

«Велика проблема в тому, що Укрспирт буде не в змозі заплатити ці штрафи. Тому тут потрібно буде вольове рішення або держави, або спільне рішення Укрспирту, держави та податкової про списання цих боргів », - упевнений чиновник.

За його словами, найбільш популярною схемою незаконного збагачення є виробництво необлікованого спирту, який поставляється на чорний ринок, який, за різними даними, становить до 40% ринку алкоголю.

Також станом на 1 січня 2015 в компанії була виявлена ​​недостача оборотних коштів у розмірі 200 млн грн.

«У попередньому році компанія здійснила більше ніж на 200 млн грн передоплати на поставки зерна в компанії з сумнівною репутацією. Зерна ми не побачили, грошей ми теж назад не отримали », - заявив Іванюк.

Крім того, нове керівництво виявило неефективне проведені закупівлі, зокрема мова йшла про закупівлю марлевих пов'язок та очищення полів фільтрації. «Ми заплатили 32 млн грн, а об'єктивна вартість робіт 8 млн грн», - сказав в.о. директора.

Джерело: http://nv.ua/business/markets/v-ukrspirte-rasskazali-o-shemah-po-kotorym-nezakonno-obogashchalos-byvshee-rukovodstvo-43240.html

Немає коментарів :

Дописати коментар