четвер, 16 квітня 2015 р.

Боти, тролі й інша інтернет-нечисть та способи боротьби з нею.

Нещодавно на АІН з’явилося досить цікаве інтерв'ю з колишнім «ахметовським ботом», в якому розказано, як працюють інтернет-тролі і як їх розпізнати. Сподіваємося, вам буде цікаво ознайомитися, як ця система працює зсередини, адже троллінг та боти стають дедалі популярнішими в інтернет-війнах, а звичайним користувачам вони можуть завдати багато клопоту.

Разом з тим, прогрес в нормальних країнах рухається в бік очищення інтернету від тролів та ботів. Так нещодавно волонтери запустили сервіс блокування антиукраїнських тролів TrolleyBust. Проект некомерційний, на даний момент запущений в бета-версії. За допомогою даного інструменту можна відстежити акаунти, з яких надходять антиукраїнські коментарі, після чого звернутися зі скаргою до адміністрації соцмережі і зажадати заблокувати користувача.

А в США взагалі цей процес вирішили автоматизувати й придумали комп’ютерний алгоритм, який автоматично знаходить і блокує інтернет-тролів. Вчені Корнельського університету розробили комп’ютерний алгоритм, який може точно ідентифікувати інтернет-троля менш ніж за десятьма постами. У ході розробки алгоритму фахівці вивчали інтернет-форуми і в цілому розглянули поведінку більше 10 тисяч «користувачів, схильних до бану».

Створений дослідниками алгоритм поки що є, скоріше, сумою всіх досліджень, а не повноцінною комп'ютерною системою. Тим не менше, дослідники подумують про подібну розробку, в якій вже зацікавилися представники Google.Раніше дослідники університету Дрекселя, США, та університету Геттінгена, Німеччина, розробили методику, що дозволяє ідентифікувати особу програміста, аналізуючи створений ним код.

Немає коментарів :

Дописати коментар