пʼятниця, 24 квітня 2015 р.

IBM виклала 700 ТБ даних про загрози у відкритий доступ

У хмарне сховище IBM виклала широку базу інформації про кіберзагрози, доступ до якої може отримати будь-який користувач. Такими діями IBM сподівається докорінно змінити методи гарантування безпеки організацій, надавши IT-фахівцям, адміністраторам і звичайним користувачам доступ до бази.

В цілому фахівці з безпеки оприлюднили 700 ТБ даних про кіберзагрози. Інформація була отримана від 270 млн користувачів і зібрана на 25 млрд сайтів.

Архів зможе поповнювати будь-який користувач. Представники IBM сподіваються, що інші компанії приєднаються до проекту і додадуть нову інформацію в базу, що постійно наповнюється.

Раніше адміністрація соціальної мережі Facebook оголосила про запуск сервісу ThreatExchange, який призначений для спрощеного обміну інформацією про уразливості і різноманітні кіберзагрози.

Розробники запевняють, що використання соціальної мережі в якості основи нового сервісу дозволило реалізувати унікальну функціональність для IT-фахівців.

У свою чергу, командування армії Ізраїлю планує суттєво зменшити вразливість країни до хакерських атак. Передбачається, що нові заходи перетворять Ізраїль в головний оплот кібербезпеки в світі.

Джерело: http://www.imena.ua/blog/ibm-700-tb/

Немає коментарів :

Дописати коментар